لیزر موهای زائد در بارداری

آیا لیزر موهای زائد در دوران بارداری خطرناک است؟

اشعه های نور لیزر عمق نفوذ محدودی به پوست دارند که معمولاً فقط به چند میلی متر می رسد. با این حال، توجه به این نکته مهم است که پرتوهای غیریونیزان، مانند آنچه در لیزر موهای زائد استفاده می شود، می تواند توسط بافت اطراف جذب شود. در حالی که تحقیقات گسترده نشان داده است که لیزر موهای زائد به طور کلی برای بیماران بی خطر است، اثرات بالقوه آن بر روی جنین در حال رشد هنوز توسط متخصصان پزشکی کاملاً درک نشده است. در این پست برای شما از خطرات لیزر موهای زائد در دوران بارداری خواهیم گفت.

شایان ذکر است که از بین بردن موهای زائد با استفاده از لیزر می تواند تا حدودی ناراحت کننده باشد و برخی از کلینیک ها گزینه استفاده از کرم بی حس کننده را برای کاهش هر گونه ناراحتی ارائه می دهند.

با این حال، از آنجایی که پوست مواد اعمال شده روی آن را جذب می کند، به طور کلی استفاده از کرم بی حس کننده در دوران بارداری توصیه نمی شود. این عامل می تواند این روش را برای مادران باردار ناخوشایند کند، بنابراین ممکن است توصیه شود که لیزر موهای زائد را به بعد از زایمان موکول کنند.

علاوه بر این، در دوران بارداری، پوست حساس‌تر می‌شود، به این معنی که ممکن است در طول درمان درد، قرمزی یا احساس سوزش افزایش یابد. این حساسیت افزایش یافته جنبه دیگری است که باید در هنگام تصمیم گیری برای انجام لیزر موهای زائد در دوران بارداری در نظر گرفت.

تاثیر بارداری بر رشد مو

در دوران بارداری، تغییرات هورمونی در بدن زنان می تواند بر رشد مو تأثیر بگذارد و باعث افزایش رشد مو و بدن شود. این به دلیل افزایش سطح هورمون آندروژن است که در تحریک رشد مو نقش دارد.

آندروژن ها هم در مردان و هم در زنان وجود دارد و سطوح بالاتری معمولاً در مردان یافت می شود. با این حال، در دوران بارداری، تولید آندروژن می تواند افزایش یابد و منجر به افزایش رشد موهای بدن شود.

البته ممکن است رشد مو در بارداری در افراد متفاوت باشد. در حالی که برخی از زنان ممکن است متوجه افزایش خفیف رشد مو شوند، برخی دیگر ممکن است تغییرات محسوس تری را تجربه کنند. مناطقی از بدن که بیشتر تحت تاثیر رشد مو در دوران بارداری قرار می گیرند عبارتند از صورت، سینه، شکم و پشت.

این افزایش رشد مو در دوران بارداری موقتی می باشد و پس از زایمان منجر به کاهش و یا توقف رشد موهای بدن می شود.

آیا لیزر موهای زائد در بارداری خطرناک است؟

بی خطر بودن لیزر موهای زائد در دوران بارداری از طریق تحقیقات یا شواهد ثابت نشده است. لیزر موهای زائد شامل گرم کردن فولیکول‌های مو است که نگرانی‌هایی را در مورد آسیب احتمالی برای جنین در حال رشد ایجاد می‌کند. بنابراین، به طور کلی توصیه می شود در دوران بارداری از لیزر موهای زائد خودداری کنید.

بهترین تصمیم مشورت با پزشک خود است.

عوارض ناشی از لیزر موهای زائد ممکن است بسته به سه ماهه بارداری متفاوت باشد:

– سه ماهه اول: سه ماهه اول یک دوره حیاتی برای رشد جنین است. انجام لیزر موهای زائد در این مدت ممکن است خطر سقط جنین، نقایص مادرزادی و سایر مشکلات سلامتی را برای نوزاد افزایش دهد.

– سه ماهه دوم: سه ماهه دوم به طور کلی زمان ایمن تری برای لیزر موهای زائد در نظر گرفته می شود. با این حال، هنوز خطراتی وجود دارد. این روش در این دوره به طور بالقوه می تواند منجر به سوختگی، جای زخم و تغییر در رنگدانه های پوست شود.

– سه ماهه سوم: لیزر موهای زائد در سه ماهه سوم بارداری توصیه نمی شود. خطر زایمان زودرس و سایر مشکلات بالقوه سلامتی برای نوزاد را افزایش می دهد.

به طور خلاصه، به دلیل عدم تحقیق و خطرات احتمالی برای جنین، توصیه می شود در دوران بارداری از لیزر موهای زائد خودداری شود. مشاوره با یک متخصص مراقبت های بهداشتی برای تصمیم گیری آگاهانه بر اساس شرایط خاص شما بسیار مهم است.

لیزر موهای زائد در دوران بارداری

موهای لیزر شده در دوران بارداری برمیگردد؟

تعداد دفعات لیزر موهای زائد و فواصل زمانی بین آنها تحت تأثیر چرخه رشد موهای فرد است. در دوران بارداری، تغییرات هورمونی می‌تواند فولیکول‌های موی خفته را فعال کند یا چرخه رشد را کوتاه کند و باعث شود برخی از زنان رشد مجدد سریع‌تری را تجربه کنند.

با توجه به هزینه لیزر موهای زائد، ممکن است عاقلانه باشد که قبل از ادامه درمان صبر کنید تا سطح هورمون ها به حالت عادی بازگردد. ذکر این نکته ضروری است که حتی با لیزر موهای زائد در دوران بارداری، احتمال بازگشت موهای ناخواسته برای زنان باردار وجود دارد.

لیزر موهای زائد در دوران شیر دهی ضرر دارد؟

هیچ مدرکی برای ضرر لیزر موهای زائد در دوران شیردهی وجود ندارد. هرحال بهتر است در دوران بارداری یا شیردهی قبل از هر عمل زیبایی با پزشک خود مشورت کنید.

چه مدت زمان بعد از لیزر می توان باردار شد؟

در دوران بارداری، لیزر موهای زائد می تواند ناراحت کننده باشد، به خصوص در نواحی حساس مانند سینه ها یا ناحیه بیکینی (که به هر حال در دوران بارداری باید از آن اجتناب شود). همچنین ارزش دارد که زمان انجام لیزر موهای زائد را در نظر بگیرید، زیرا معمولاً حدود 6 تا 12 ماه طول می کشد تا نتایج کامل را مشاهده کنید. بنابراین، مهم است که قبل از شروع، در صورتی که بارداری یک مورد بالقوه است، مدت زمان درمان را در نظر بگیرید.

اگر قبلاً یک سری درمان های لیزر موهای زائد را شروع کرده اید و متعاقباً متوجه بارداری خود شده اید، به طور کلی توصیه می شود جلسات باقی مانده را به بعد از زایمان موکول کنید. توقف درمان در دوران بارداری مانع از پیشرفت انجام شده تا کنون نیست.

بهترین زمان مناسب برای لیزر موهای زائد بعد از بارداری؟

پس از بارداری، به طور کلی توصیه می شود قبل از انجام لیزر موهای زائد برای مدت معینی منتظر بمانید. نوسانات هورمونی در دوران بارداری می تواند باعث تغییر در الگوی رشد موهای بدن شود، بنابراین توصیه می شود تا زمانی که سطح هورمون ها به حالت عادی بازگردد، صبر کنید. این معمولاً در عرض 3 تا 6 ماه پس از زایمان رخ می دهد.
 
برای تعیین مناسب ترین زمان لیزر موهای زائد بعد از بارداری، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. آنها می توانند بر اساس شرایط خاص شما مشاوره شخصی ارائه دهند و به شما کمک کنند تا زمان بهینه برای پیگیری ایمن و موثر لیزر موهای زائد را تعیین کنید.
 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا